slide-small
slide-small4
slide-small2
slide-small3

foto-2

Mijn naam is Yvonne Sleypen.
In 1999 heb ik een klassieke Hatha Yoga opleiding gevolgd, in 2014 heb ik RYT 200 Trimurti Yoga India behaald.
In 2004 heb ik mijn diploma Neo-hypnotherapeut behaald.
Ik heb verder certificaten voor shiatsu stoelmassage, reiki, spinning, voetreflectie en mindfulness. Ik volgde de training zielezang en ben in de ban van mantrazingen.(nada-yoga)

Op mijn 21ste levensjaar maakte ik via zwangerschapsyoga kennis met yoga, wat was ik verwonderd over de impact van ademhaling op het lichaam, vooral tijdens mijn bevalling. Later als mijn leven moeilijk voelde bracht yoga me steeds weer terug in mijn kracht. De yogamat die centraal ging staan als plek in mijn leven waar alles gevoeld mag worden de verbinding met mezelf, mijn lichaam en mijn ademhaling.

Ongeveer gelijk met mijn yoga-opleiding volgde ik een 4-jarige opleiding, bij the New-man academie. Deze neo-hypnotherapieopleiding met de focus op het helen van het innerlijk kind, was heel leerzaam en voedend en bracht mij in contact met vele technieken rondom ademhaling en meditatie.

Het leven is een steeds veranderende vorm van ademhaling, van beweging naar overgave en stilte , dit is wat je zult terugvinden in mijn lessen, variatie, vormen van verbinding en door alle jaren heen zijn het nu mijn yogalessen vanuit mijn hart geworden.

Voor mij is yoga een ontdekkingstocht naar innerlijke levenskracht, zowel op fysiek, mentaal en spiritueel niveau. Het lichaamsbewustzijn en de verstilling in beweging voelt als een dans naar binnen toe, de discipline een focus en houvast. Wat ik op mijn matje en meditatiekussen ervaar is waar ik al zolang naar op zoek was buiten mezelf…gewoon zijn…met alles wat er is naar binnen en naar buiten toe verbonden, mijn weg van het hart.
Dankzij Yoga en Meditatie voel ik mij een gezond, gelukkig en geliefd mens.

In mijn yogales zit veel variatie…voelen van kracht, evenwicht, zachtheid, presentie en  rust…en ook alles wat er misschien niet van jezelf mag zijn…

pranayama, ademhalingsoefeningen en asana’s  zijn een belangrijk onderdeel…

het hart helen , het  openen van de energiebanen en bewust geven en ontvangen van energie via adem en aandacht…

lekker met jezelf bezig ..vanuit comfort en ook uit je comfortzone, in verbinding met jezelf ZIJN…

gedurende de les zal ik je vaak herinneren te glimlachen, ‘de’ belangrijkste houding bij Yoga.

Na de les staat er altijd een kopje thee klaar…

© Yoga Maastricht